Prof. dr. Stiepo Andrijić (Gora, 1944), ekonomski stručnjak, sveučilišni profesor, akademik. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, magistrirao na Institutu ekonomskih nauka u Beogradu, doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu.

Predavao na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, Ekonomskom fakultetu u Splitu, Internacionalnom univerzitetu „Philip Noel-Baker“ u Sarajevu te Ekonomskom fakultetu u Istočnom Sarajevu. Član je Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Dobitnik mnogih nagrada i priznanja. Urednik Synopsisove znanstvene biblioteke „Biblioteka ekonomika“. Autor je nekoliko znanstvenih knjiga, sveučilišnih udžbenika i mnoštva znanstvenih i stručnih radova s područja gospodarstva. Dobitnik je više priznanja i nagrada tijekom školovanja i rada; nagrada Grada Sarajeva 1989., za zapažen naučni doprinos u području kvantitativne ekonomije i istaknut nastavni rad na univerzitetu Međunarodna povelja humaniste 1986.g., Orden rada sa zlatnim vijencem „za naročite zasluge i postignute uspjehe u radu“ 1985.g.